Sposób przygotowania:
Pudliszkowa po mojemu
Korpus kurczaka myjemy wkładamy do garnka zalewamy 2.5 litra wody dodajemy ,marchewkę ,cebulę ,seler por,gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny. Do garnka wlewamy2 szklanki wody zagotować wsypać kaszę mannę doprawić solą lub dowolną przyprawą i dodać posiekany koperek gotować chwilę mieszając.Ugotowaną kaszę mannę przełozyłam do pojemnika na lód z lodówki ostudziłam .Wyszły bardzo ładne kosteczki kaszy które po wyjęciu przekroiłam na pół. Gotowy wywar przelałam przez sito doprawiłam solą, pieprzem . Mąkę wymieszałam z małą ilością zimnej wody wlać do wywaru. Dodać również koncentrat pomidorowy Pudliszki ,posiekany koperek zagotować.Kostki kaszy można dodać do zupy albo wyłożyć na talerz i zalać gorącą zupą . POLECAM !!!
gusia1000
zbysiowa
Bo
gosia56
Ależ proszę bardzo oby smakowało.