Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne, kremowe pancakes. Są pulchne i delikatne. Idealne zarówno na śniadanie jak i na śniadanko.

Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe

 

Sposób przygotowania:

Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe
Banany obieramy ze skórki. Owoce kroimy w kostkę i wkładamy do blendera. Miksujemy na gładką masę. W miseczce mieszamy masło z jajkiem. Dodajemy zmiksowane owoce. Dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy mleko. Mieszamy aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy cztery pulchne pancake i smażymy z obu stron.
Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe
Etap 1 - owoce kroimy w kostkę i wkładamy do blendera
Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe
Etap 2 - miksujemy owoce na gładką masę
Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe
Etap 3 - łączymy wszystkie składniki w misce
Pulchne pancakes brzoskwiniowe-bananowe
Etap 4 - smażymy pancake na patelni z obu stron

Tagi:

jajko jajka