Sposób przygotowania:
Pulpeciki drobiowe w sosie z serków topionych
Pierś z kurczaka zmielić na grubych oczkach. Dodać kaszę mannę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Serki topione pokroić na małe kawałki i odstawić.
Do garnka wlać wodę i dodać posiekany szczypiorek, zagotować. Zwilżonymi rękoma formować małe kulki z mięsnej masy i wrzucać na wrzątek.
Gdy kuleczki zmienią kolor dodać pokrojone serki topione. Wszystko razem gotować aż serki się rozpuszczą od czasu do czasu mieszając. Gdy serki już będa całkowicie rozpuszczone gotowy sosik zagęścić mąką wymieszaną w odrobinie wody.
Gotowe pulpeciki podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kasza bulgur oraz ogóreczki konserwowe.
Do garnka wlać wodę i dodać posiekany szczypiorek, zagotować. Zwilżonymi rękoma formować małe kulki z mięsnej masy i wrzucać na wrzątek.
Gdy kuleczki zmienią kolor dodać pokrojone serki topione. Wszystko razem gotować aż serki się rozpuszczą od czasu do czasu mieszając. Gdy serki już będa całkowicie rozpuszczone gotowy sosik zagęścić mąką wymieszaną w odrobinie wody.
Gotowe pulpeciki podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kasza bulgur oraz ogóreczki konserwowe.