Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Piersi kurczaka faszerowane papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Soczyste piersi z kurczaka wypełnione kolorową papryką zadowolą każdego smakosza drobiu. Jedna pierś to około 190kcal, 32g białka, 4g węglowodanów i 5g tłuszczy.

Piersi kurczaka faszerowane papryką

Składniki:

Piersi kurczaka faszerowane papryką

 

  • 4 duże piersi z kurczaka
  • 1mała cebula
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • Majeranek, sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka faszerowane papryką

KROK 1

Piersi kurczaka faszerowane papryką
Już pokrojone kolorowe papryki, cebula i czosnek.

Papryki pokroić w paski, czosnek drobno posiekać, cebulę pociąć w piórka.

KROK 2

Piersi kurczaka faszerowane papryką
Warzywa na patelni lekko doprawiam solą.

Na patelnie wrzucić pół łyżki masła, dodać cebulę, czosnek i papryki. Warzywa smażyć koło 8-10 minut.

KROK 3

Piersi kurczaka faszerowane papryką
Piersi z kurczaka nafaszerowane papryką i cebulą.

Piersi naciąć tworząc kieszonkę i nafaszerować papryką. Kurczaka oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.

KROK 4

Piersi kurczaka faszerowane papryką
Faszerowany kurczak lekko zarumieniony.

Kurczaka usmażyć na reszcie masła po 5 minut z każdej strony.

KROK 5

Piersi kurczaka faszerowane papryką
Gotowe mięsko :)

Gotowe faszerowane kieszonki podawać z lekką sałatką i ulubionymi dodatkami. Smacznego :)


Tagi:

kurczak danie