WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 835]

Mięsno - warzywny kociołek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo bogate w składniki i smak, sycące danie jednogarnkowe. Z mięsem z łopatki, ziemniakami, warzywami, pieczarkami i kiszonym ogórkiem.

Mięsno - warzywny kociołek

Składniki:

Mięsno - warzywny kociołek

 

Sposób przygotowania:

Mięsno - warzywny kociołek

Mięso

Mięsno - warzywny kociołek
Mięso z łopatki podsmażamy do zrumienienia.

Mięso z łopatki oczyszczamy i kroimy w dość drobne kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia i oprószamy delikatnie mąką.

Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem oraz sokiem pomidorowym.

Warzywa

Mięsno - warzywny kociołek
Razem z mięsem gotujemy w sosie warzywa.

Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w miarę równe kawałki i dodajemy do garnka.

Pieczarki

Mięsno - warzywny kociołek
Pieczarki podsmażamy razem z cebulką dla aromatu.

Pieczarki myjemy lub obieramy, kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni razem z posiekaną drobno cebulką. Przekładamy do garnka.

Ogórki

Mięsno - warzywny kociołek
Wybieramy dość małe, twarde i kwaśne ogórki.

Wszystkie składniki w garnku doprawiamy do smaku i dusimy, aż odpowiednio zmiękną. Na sam koniec dodajemy pokrojone ogórki kiszone i zagotowujemy.