Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie
Do mięsa mielonego dodajemy namoczony i odciśnięty chleb.Cebulę drobno kroimy i razem z tartą bułką dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko.
Całość dość mocno doprawiamy do smaku.Marchew obrać i pokroić np w słupki. Zalać wodą ok1 litra i postawić do gotowania. Pieczarki obieramy ,kroimy i przesmażamy na maśle.Dodajemy też pokrojoną cebulą.Wszystko razem przesmażamy i dodajemy do marchwi.
Całość solimy. Z przygotowanej masy mięsnej robimy pulpeciki, obtaczamy je w mące i wrzucamy do gotującej się marchwi na ok5 min. Natkę pietruszki drobno kroimy i dodajemy do sosu który można troszkę zagęścić mąką.Dodajemy śmietanę.
Sos można doprawić kostką rosołową.
Całość dość mocno doprawiamy do smaku.Marchew obrać i pokroić np w słupki. Zalać wodą ok1 litra i postawić do gotowania. Pieczarki obieramy ,kroimy i przesmażamy na maśle.Dodajemy też pokrojoną cebulą.Wszystko razem przesmażamy i dodajemy do marchwi.
Całość solimy. Z przygotowanej masy mięsnej robimy pulpeciki, obtaczamy je w mące i wrzucamy do gotującej się marchwi na ok5 min. Natkę pietruszki drobno kroimy i dodajemy do sosu który można troszkę zagęścić mąką.Dodajemy śmietanę.
Sos można doprawić kostką rosołową.