nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Pulpeciki mięsne ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpeciki mięsne ze szczypiorkiem podane z ryżem lub ziemniakami są smacznym pomysłem na obiad lub kolację.

Pulpeciki mięsne ze szczypiorkiem

Składniki:

Pulpeciki mięsne ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki mięsne ze szczypiorkiem
Mięso mielone włóż do miski a następnie dodaj jajko, bułkę tartą, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczypiorek drobno posiekany. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Uformuj małe pulpety i smaż je na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Dorzuć pokrojone w plasterki pieczarki i śmietanę kremówkę.

Podsmaż przez chwilę aż mięso będzie gotowe i pieczarki podsmażone.