Sposób przygotowania:
Pulpety Eli z młodą kapustąprzygotowanie składników
W osolonym wrzątku ugotować ryż na sypko.
przygotowanie składników cd
Łopatkę wieprzową pokroić w dużą kostkę i zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Młodą kapustę drobniutko poszatkować, lekko posolić. odstawić na 15 minut i odcisnąć z soku.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie pulpetów
Do miski włożyć mięso, kapustę, cebulę, ryż, jajka i przyprawy.
przygotowanie pulpetów cd
wszystkie składniki wymieszać i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
przygotowanie pulpetów cd
Pulpety obtoczyć w bułce tartej. Olej wlać do rondla, rozgrzać, wkładać pulpety i smażyć z dwóch stron na rumiano.
Justi2401
eli_555
I są pyszne.
gusia1000
CORAL