Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pieczarkowym
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oleju.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, smażymy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do garnka wraz z połową cebuli, zalewamy bulionem. Marchewkę z bulionu kroimy w półplasterki, dodajemy do bulionu.
Mięso przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę, sól, pieprz i musztardę oraz pozostałą cebulę. Wyrabiamy masę mięsną. Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi formujemy pulpety, które obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.
Bulion z pieczarkami i cebulą podgrzewamy, wrzucamy pulpety, gotujemy ok. 20-25 minut.
Następnie sos doprawiamy i zagęszczamy mąką. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. makaronem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, smażymy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do garnka wraz z połową cebuli, zalewamy bulionem. Marchewkę z bulionu kroimy w półplasterki, dodajemy do bulionu.
Mięso przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę, sól, pieprz i musztardę oraz pozostałą cebulę. Wyrabiamy masę mięsną. Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi formujemy pulpety, które obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.
Bulion z pieczarkami i cebulą podgrzewamy, wrzucamy pulpety, gotujemy ok. 20-25 minut.
Następnie sos doprawiamy i zagęszczamy mąką. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. makaronem.