Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie słodko-kwaśnym
Mięso przekładamy do miski, dodajemy, szczypiorek, bułkę tartą, mleko, wbijamy jajko i wyrabiamy mięso ręką na jednolitą masę. Wyrobione mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy raz jeszcze. Wilgotnymi dłońmi odrywamy po kawałku mięsa i formujemy zgrane pulpeciki.
Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i obsmażamy na złoty kolor pulpeciki tj. po 2-4 minuty z każdej strony. Zarumienione pulpeciki przekładamy na tarze wyłożony ręcznikiem papierowym. Na patelnie wrzucamy mieszankę chińską i posiekany czosnek i smażymy 5 minut.
Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy keczup, sok z ananasa, ocet balsamiczny, sok z limonki i miód – mieszamy zagotowujemy i od razu przykręcamy.
Do sosu przekładamy nasze pulpeciki i dusimy je pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie sos odkrywamy, dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i gotujemy kolejne 5 minut, aby sos lekko odparował. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pulpeciki serwujemy z ryżem ugotowanym na sypko, posypane posiekanym szczypiorkiem, smacznego ; )
Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i obsmażamy na złoty kolor pulpeciki tj. po 2-4 minuty z każdej strony. Zarumienione pulpeciki przekładamy na tarze wyłożony ręcznikiem papierowym. Na patelnie wrzucamy mieszankę chińską i posiekany czosnek i smażymy 5 minut.
Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy keczup, sok z ananasa, ocet balsamiczny, sok z limonki i miód – mieszamy zagotowujemy i od razu przykręcamy.
Do sosu przekładamy nasze pulpeciki i dusimy je pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie sos odkrywamy, dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i gotujemy kolejne 5 minut, aby sos lekko odparował. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pulpeciki serwujemy z ryżem ugotowanym na sypko, posypane posiekanym szczypiorkiem, smacznego ; )