Sposób przygotowania:
Jajka z pulpecikami i sosem chrzanowym
Mięso mielone połączyć z jajkiem i przyprawami ,doprawić do smaku solą , pieprzem i dokładnie wymieszać. Z dobrze wyrobionej , gładkiej masy uformować malutkie pulpeciki /wielkości żółtka jaja/, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu. 4 jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, chrzanem, doprawić dosmaku solą ,cukrem i dokładnie wymieszać. Do każdej połówki białka nałożyć mały kleksik sosu chrzanowego i po jednym pulpeciku. Połówki jajek z pulpetami ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą.Posypać słodką papryką i udekorować dużymi kleksami sosu chrzanowego.