Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie pomidorowym
Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, formujemy małe okrągłe pulpeciki.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, układamy pulpeciki i smażymy na rumiany kolor z obydwu stron.
Do garnka wlewamy przecier pomidorowy oraz niewielką ilość wody, dodajemy listki laurowe, ziarna pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotowujemy.
Przekładamy podsmażone pulpeciki, gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, dodajemy suszoną bazylię oraz oregano.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, układamy pulpeciki i smażymy na rumiany kolor z obydwu stron.
Do garnka wlewamy przecier pomidorowy oraz niewielką ilość wody, dodajemy listki laurowe, ziarna pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotowujemy.
Przekładamy podsmażone pulpeciki, gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, dodajemy suszoną bazylię oraz oregano.