Sposób przygotowania:
Schab z pastą jajeczną w galarecieETAP 1:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub szczypiorek, chrzan oraz majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy na jednolitą pastę.
ETAP 2:
W każdym grubym plastrze schabu robimy nacięcia tak aby powstała kieszonka.Nadziewamy schab pastą, lekko dociskamy, układamy w szklanym naczyniu, każdy plaster obok siebie.
W gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę , dodajemy biały ocet winny i ewentualnie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia, gdy galaretka zaczyna lekko tężeć, delikatnie wylewamy na plastry schabu, dekorujemy natką pietruszki i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!
Justi2401
2milutka
dziekuję :)