Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie pomidorowym z soczewicąPierws etap:
Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy masę mięsno. Formujemy małe pulpety. Do wrzącej wody z przyprawami (sól, pieprz, liść laurowy) wrzucamy pulpeciki i gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.
Następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Drugi etap:
Do rondla wlewamy oliwę i szklimy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy posiekany czosnek i soczewicę. Chwilę smażymy, następnie dodajemy przecier i przyprawy.
Do sosu dolewamy ok 1/2 szkl wody i całość gotujemy na wolnym ogniu.
Trzeci etap:
Jak soczewica będzie miękka sos miksujemy na aksamitną masę. Do tak przygotowanego sosu dodajemy ugotowane pulpety i całość chwilę podgrzewamy.
Smacznego!