Sposób przygotowania:
Pulpeciki z risotta
Włóż risotto do dużej miski. Na małej patelni zrumień słonecznik (może to być coś innego nasiona dyni, orzeszki ziemne lub piniowe). Słonecznik wrzuć do miski. Ugotuj marchewki (lub wykorzystaj z rosołu czy bulionu). Marchewki pokrój w drobną kostkę i dorzuć do miski. Do miski wsyp również trochę bułki tartej. Zagnieć wszystko razem i uformuj zgrabne kuleczki.
Obtocz w bułce i smaż w głębokim oleju, lub frytkownicy Actifry. Do takich kotlecikó można dodać mięso mielone, lub drobno pokrojoną i podsmażoną kiełbaskę. Dodaj posiekaną natkę lub tylko udekoruj przed podaniem. Podawaj z jakąś pyszną zieloną sałatką. Ja szczerze powiedziawszy zjadłam je po prostu na śniadanie z ketchupem (niestety nie własnej roboty bo zjadłam już wcześniej).
Lubię takie przepisy, które pozwalają mi wykorzystać to, co mam w lodówce :)
Obtocz w bułce i smaż w głębokim oleju, lub frytkownicy Actifry. Do takich kotlecikó można dodać mięso mielone, lub drobno pokrojoną i podsmażoną kiełbaskę. Dodaj posiekaną natkę lub tylko udekoruj przed podaniem. Podawaj z jakąś pyszną zieloną sałatką. Ja szczerze powiedziawszy zjadłam je po prostu na śniadanie z ketchupem (niestety nie własnej roboty bo zjadłam już wcześniej).
Lubię takie przepisy, które pozwalają mi wykorzystać to, co mam w lodówce :)
edytaha