Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Mielone kotlety drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety mielone z mięsa z kurczaka lub indyka. Delikatne smaczne pulpety na obiad. Można podawać same albo z ulubionym sosem.

Mielone kotlety drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone kotlety drobiowe

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka bułki tartej+ do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety drobiowe
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju. Mięso, cebulkę, posiekaną natkę pietruszki, jajko, musztardę, bułkę tartą wymieszać ze sobą i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na chwilę.

Wilgotnymi dłońmi z masy uformować kotlety, obtoczyć w mące lub bułce tartej i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju.

Pulpety podawać z ulubionym sosem.
Pulpety drobiowe
Do mięsa dodać cebulkę , bułkę tartą i natkę pietruszki
Pulpety drobiowe
Do wyrobionego mięsa dodać jajko i doprawić do smaku
Pulpety drobiowe
Wilgotnymi dłońmi z masy uformować kotlety , obtoczyć w mące lub bułce tartej
Pulpety drobiowe
Uformowane kotlety usmażyć na oleju na złoty kolor

Tagi:

mięso danie