Sposób przygotowania:
Gotowane pulpety z potrawką cebulową
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i mielimy. Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do mięsa mielonego razem z otrębami, jajkiem i przyprawami. Wyrabiamy na jednolita masę, zostawiamy na około 10 minut, następnie formujemy pulpety. W tym czasie nastawiamy około 1l wody gotujemy z kostką rosołową, kiedy będzie wrzało wrzucamy pulpety - gotujemy na małym ogniu około 10 minut.
Potrawka z cebuli. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i solimy - dusimy pod przykryciem podlewając od czasu do czasu woda do miękkości. Kiedy cebulka jest miękka dodajemy paprykę słodką, sos pomidorowy i magii - dokładnie mieszamy, zostawiamy na małym ogniu na około 2 - 3 minuty dla połączenia smaku.
Ugotowane pulpeciki podajemy z potrawką cebulową, smacznego
Potrawka z cebuli. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i solimy - dusimy pod przykryciem podlewając od czasu do czasu woda do miękkości. Kiedy cebulka jest miękka dodajemy paprykę słodką, sos pomidorowy i magii - dokładnie mieszamy, zostawiamy na małym ogniu na około 2 - 3 minuty dla połączenia smaku.
Ugotowane pulpeciki podajemy z potrawką cebulową, smacznego