Sposób przygotowania:
Pulpety drobiowe
Mięso mielimy i dodajemy do niego pozostałe składniki. Cebule drobno kroimy ,dodajemy z kaszą manną i tartą bułkę. Doprawiamy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące. Marchew obieramy i ścieramy na tarce albo ja drobno kroimy.
W rondlu gotujemy wodę dodajemy kostkę mięsną albo rosołową i przygotowaną marchew. Do wolno gotującej się wody wkładamy przygotowane pulpeciki.
Na małym ogniu gotować ok10 min.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do sosu (jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić mąką). Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Zostawiamy na chwilę na wyłączonym gazie.
W rondlu gotujemy wodę dodajemy kostkę mięsną albo rosołową i przygotowaną marchew. Do wolno gotującej się wody wkładamy przygotowane pulpeciki.
Na małym ogniu gotować ok10 min.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do sosu (jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić mąką). Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Zostawiamy na chwilę na wyłączonym gazie.