katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Pulpety drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczny obiadek z dodatkiem kaszy albo też ryżu. Pulpeciki też dobrze smakują podane z makaronem. Polecam.

Pulpety drobiowe

Składniki:

Pulpety drobiowe

 

 

  • Na pulpety

 

Sposób przygotowania:

Pulpety drobiowe
Mięso mielimy i dodajemy do niego pozostałe składniki. Cebule drobno kroimy ,dodajemy z kaszą manną i tartą bułkę. Doprawiamy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące. Marchew obieramy i ścieramy na tarce albo ja drobno kroimy. 

W rondlu gotujemy wodę dodajemy kostkę mięsną albo rosołową i przygotowaną marchew. Do wolno gotującej się wody wkładamy przygotowane pulpeciki.

Na małym ogniu gotować ok10 min. 

Natkę pietruszki płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do sosu (jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić mąką). Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. 

Zostawiamy na chwilę na wyłączonym gazie.   

Tagi:

obiad mięso