Sposób przygotowania:
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym :
Wymieszać mięso z jajkiem , bułka tartą .Posolić .Dodać odrobinę pieprzu mielonego. Uformować 8 pulpecików .i obtoczyć w mące . Gotować w rosole 20 minut . Wyjąć łyżką cedzakową. W małym garnuszku roztopić masło , wsypać koperek i chwilę smażyć mieszając . Zasypać 2 łyżkami mąki . Zamieszać . Rozprowadzić rosołem w którym gotowały się pulpety ( ok. 1 szklanki ) i śmietanką . Włożyć serek i ogrzewać aż się roztopi. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukru. Włożyć pulpety i podgrzać .
Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem .
Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem .
Barwa
Anula