Sposób przygotowania:
Pulpety mięsne po meksykańsku
Mielone mięso doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Podzielić na 10 równych części. z każdej części uformować kulkę. Każą obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Wyjąć pulpety i przełożyć w cieple miejsce. Pozostały po smażeniu tłuszcz przełożyć do rondla. Usmażyć na nim pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę oraz obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodać obsmażone pulpety, koncentrat pomidorowy, chili i kminek. Podlać rosołem. Dusić ok. 20 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę.
Magdusia1312
Bahus
Gość
Bahus
Dziękuję za naprawdę miłe słowa...nawet nie wiesz jak kucharza cieszy gdy jego potrawa smakuje ;)