edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Pulpety z indyka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone pulpety z indyka z dodatkiem warzyw takich jak: ziemniaki, cukinii, brokułami, czerwonej papryki.

Pulpety z indyka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z indyka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z indyka z warzywami
1. Mięso z indyka przekładamy do miski i dodajemy jedna startą drobno cebulę, przecisnietym przez praskę czosnek, posiekaną natką pietruszki i koperek oraz jajko, bułkę tartą, musztardę i sól i pieprz. Formujemy w kształt pulpetów.

2. Ziemniaki obieramy i kroimy w łódeczki, cukinię kroimy w plastry, kroimy paprykę i rozdzielamy brokuła na mniejsze różyczki.

3. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego , doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na wierzch warzyw układamy pulpety z indyka.

4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 stopni około 40 minut, do miękkości warzyw.

5. Pulpety podajemy z upieczonymi warzywami.
Pulpety z indyka z warzywami
Mięso z indyka przekładamy do naczynia i dodajemy startą cebulę, czosnek oraz jako
Pulpety z indyka z warzywami
Dodajemy posiekaną natką pietruszki, koperek musztardę oraz bułkę tartą i sól i pieprz
Pulpety z indyka z warzywami
Mielone mięso z indyka wraz dodatkami mieszamy dokładnie i formujemy w kształt pulpetów
Pulpety z indyka z warzywami
Do wysmarowaneho olejem naczynia żaroodpornego przekładamy warzywa i pulpety i zapiekamy w piekarniku