Sposób przygotowania:
Pulpety z indyka z warzywami
1. Mięso z indyka przekładamy do miski i dodajemy jedna startą drobno cebulę, przecisnietym przez praskę czosnek, posiekaną natką pietruszki i koperek oraz jajko, bułkę tartą, musztardę i sól i pieprz. Formujemy w kształt pulpetów.
2. Ziemniaki obieramy i kroimy w łódeczki, cukinię kroimy w plastry, kroimy paprykę i rozdzielamy brokuła na mniejsze różyczki.
3. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego , doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na wierzch warzyw układamy pulpety z indyka.
4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 stopni około 40 minut, do miękkości warzyw.
5. Pulpety podajemy z upieczonymi warzywami.
2. Ziemniaki obieramy i kroimy w łódeczki, cukinię kroimy w plastry, kroimy paprykę i rozdzielamy brokuła na mniejsze różyczki.
3. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego , doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na wierzch warzyw układamy pulpety z indyka.
4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 stopni około 40 minut, do miękkości warzyw.
5. Pulpety podajemy z upieczonymi warzywami.