Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pulpety w potrawce a la leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pulpety w potrawce a la leczo, to pyszny pomysł na obiad bądź na kolację. Pyszna kompozycja zarówno z ryżem, ziemniakami czy też pieczywem.

Pulpety w potrawce a la leczo Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pulpety w potrawce a la leczo

 

  • mięsne pulpety:
  • 300 g mięsa wieprzowego mielonego np z łopatki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz

 

  • potrawka:
  • 3 papryki czerwone
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 - 3 ogórki kiszone
  • 250 ml wody
  • sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra - do smaku

Sposób przygotowania:

Pulpety w potrawce a la leczo
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w większą kostkę - przekładamy do rondla. Następnie dodajemy pomidory i wodę, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami - gotujemy kwadrans. 

Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy sola i pieprzem - mieszamy.

Z powstałej masy formujemy pulpeciki. Gotowe pulpeciki przekładamy do paprykowej potrawki, gotujemy przez około 15-20 minut.  
Pulpety w potrawce ala leczo
do rondla przekładamy paprykę, pomidory i polewamy wodą
Pulpety w potrawce ala leczo
całość doprawiamy do smaku i gotujemy wg czasu z przepisu
Pulpety w potrawce ala leczo
następnie dodajemy do potrawki kiszone ogórki
Pulpety w potrawce ala leczo
z mięsa przypraw i szczypiorku przygotujemy mięso na pulpety i je formujemy
Pulpety w potrawce ala leczo
pulpety przekładamy do potrawki i je gotujemy

Tagi:

obiad mięso