Sposób przygotowania:
Pulpety w potrawce a la leczo
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w większą kostkę - przekładamy do rondla. Następnie dodajemy pomidory i wodę, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami - gotujemy kwadrans.
Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy sola i pieprzem - mieszamy.
Z powstałej masy formujemy pulpeciki. Gotowe pulpeciki przekładamy do paprykowej potrawki, gotujemy przez około 15-20 minut.
Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy sola i pieprzem - mieszamy.
Z powstałej masy formujemy pulpeciki. Gotowe pulpeciki przekładamy do paprykowej potrawki, gotujemy przez około 15-20 minut.