Sposób przygotowania:
Pulpety w potrawce a la leczo
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w większą kostkę - przekładamy do rondla. Następnie dodajemy pomidory i wodę, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami - gotujemy kwadrans.
Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy sola i pieprzem - mieszamy.
Z powstałej masy formujemy pulpeciki. Gotowe pulpeciki przekładamy do paprykowej potrawki, gotujemy przez około 15-20 minut.
Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy sola i pieprzem - mieszamy.
Z powstałej masy formujemy pulpeciki. Gotowe pulpeciki przekładamy do paprykowej potrawki, gotujemy przez około 15-20 minut.
![Pulpety w potrawce ala leczo Pulpety w potrawce ala leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-potrawce-ala-leczo-411730.jpg)
![Pulpety w potrawce ala leczo Pulpety w potrawce ala leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-potrawce-ala-leczo-411731.jpg)
![Pulpety w potrawce ala leczo Pulpety w potrawce ala leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-potrawce-ala-leczo-411732.jpg)
![Pulpety w potrawce ala leczo Pulpety w potrawce ala leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-potrawce-ala-leczo-411733.jpg)
![Pulpety w potrawce ala leczo Pulpety w potrawce ala leczo](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-potrawce-ala-leczo-411734.jpg)