Sposób przygotowania:
Gotowane pulpety w sosie spaghetti
Do miski wkładamy mięso mielone i dodajemy jajko oraz sól i pieprz - wyrabiamy mięso, dodajemy 2 - 3 łyżki kaszy i dokładnie łączymy z mięsem, formujemy małe kuleczki pulpowe które obtaczamy w mące pszennej. Do garnka wlewamy około 1 - 1,5l wody zagotować z łyżeczką soli - wrzucić pulpety na gotującą wodę i gotować około 15 minut. Następnie wodę odlać, zalać pulpety sosem i pogotować pod przykryciem około 5 minut. Podawać na gorąco
![Gotowane pulpety w sosie spaghetti Gotowane pulpety w sosie spaghetti](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gotowane-pulpety-w-sosie-spaghetti-120273.jpg)
![Gotowane pulpety w sosie spaghetti Gotowane pulpety w sosie spaghetti](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gotowane-pulpety-w-sosie-spaghetti-120274.jpg)
![Gotowane pulpety w sosie spaghetti Gotowane pulpety w sosie spaghetti](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gotowane-pulpety-w-sosie-spaghetti-120275.jpg)
![Gotowane pulpety w sosie spaghetti Gotowane pulpety w sosie spaghetti](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gotowane-pulpety-w-sosie-spaghetti-120276.jpg)