Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie chrzanowym
1. Bułkę moczyć w wodzie.Mięso mielone przełożyć do większej miski. Następnie dołożyć do niego pokrojoną cebulę w kostkę,przeciśnięty przez praskę czosnek,żółtko i odciśniętą bułkę. Składniki wymieszać. 2. Powstała masę doprawić solą,pieprzem,po czym uformować z niej małe pulpety.w garnku doprowadzić do wrzenia 1 l wody z dodatkiem kostki bulionowej.Wrzucić przygotowane kulki mięsne i gotować je na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie wyjąć z garnka. 3. Do bulionu pozostałego po ugotowaniu pulpetów dodać chrzan. Połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.Całość zagotować i doprawić do smaku.Sos przez chwilę podgrzać,dołożyć pulpeciki i wymieszać.