wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pulpety w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste a jakie smaczne :)

Pulpety w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpety w sosie pieczarkowym

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo wołowego,
  • fix kotlety mielone,
  • 1 kostka masła,
  • 500 g pieczarek,
  • kucharek,
  • 0,5 szklanki śmietanki 18-procentowej,
  • 1 płaska łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie pieczarkowym
Mieszamy mięso mielone z fixem (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Formujemy kulki mięsne, smażymy na rozgrzanym maśle.



Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy na masełku, przyprawiamy Kucharkiem, zalewamy 500ml wody gotujemy ok 10 minut. Sos zagęszczamy śmietanką wymieszaną z wodą. Do sosu dodajemy pulpeciki, gotujemy ok 7 minut i gotowe!



Bardzo szybkie i smaczne danie :)