Sposób przygotowania:
Kotlety w sezamie pod warzywno-serową pierzynkąETAP 1:
Piersi opłukujemy, osuszamy, wycinamy błonki. Każdą pierś kroimy na 2 części i rozbijamy je tłuczkiem. Filety oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Kotlety panierujemy kolejno w mące, rozmąconym jajku, sezamie połączonym z bułką tartą. Kotlety smażymy z obu stron na oleju.
ETAP 2:
Paprykę kroimy w paseczki, cebulę i oczyszczone i umyte pieczarki w kostkę.
Na rozgrzanym maśle smażymy cebulę, dodajemy pieczarki. Gdy z pieczarek odparuje woda, dodajemy sól, pieprz, paprykę. Smażymy jeszcze chwilę.
Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kotlecie układamy porcję pieczarek z cebulą i papryką.
ETAP 3:
Kotlety posypujemy startym serem (lub układamy po plasterku sera). Kotlety zapiekamy w 180 st. C przez 15 min.