Sposób przygotowania:
Pulpety wołowe po toskańsku
Mięso mielone przełóż do miski i dodaj do niego cztery posiekane ząbki czosnku, łyżkę posiekanej bazylii, jedno jajko, bulion i podsmażoną na oliwie dymkę.
Całość dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie połącz, z tak powstałej masy formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego i układaj je ciasno na patelni lub brytfannie.
Gotowe pulpety zalej passatą pomidorową, posyp liśćmi bazylii i tartym parmezanem po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stop i zapiekaj przez 30min.
Całość dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie połącz, z tak powstałej masy formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego i układaj je ciasno na patelni lub brytfannie.
Gotowe pulpety zalej passatą pomidorową, posyp liśćmi bazylii i tartym parmezanem po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stop i zapiekaj przez 30min.
SylaUla