2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Roladki na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Roladki na zielono to propozycja obiadowa na wiosenne przebudzenie, prosto, smacznie, efektownie i nie nudno, delikatne brokuły wspaniale komponują się z drobiowym mięsem.Polecam!

Roladki na zielono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki na zielono

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1/2 brokuła świeżego
  • 4 plastry sera topionego z szynką
  • 1 cebula dymka
  • pieprz zielony ziarnisty do smaku
  • przyprawa do mięsa do smaku
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki na zielono
Fileta z kurczaka myjemy, osuszmy ręcznikiem papierowym, dzielimy na 4 porcje, delikatnie rozbijamy, pieprz zielony rozcieramy na miało w moździerzu posypujemy mięso razem z przyprawą do mięsa.Rozkładamy po plastrze sera. Brokuły obgotowujemy na pół twardo w osolonym wrzątku odcedzamy kroimy na drobno, rozkładamy na kotletach razem z posiekaną drobniutko cebulką razem ze szczypiorem, doprawiamy do smaku solą, zawijamy w roladki, panierujemy w mące jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Roladki na zielono
filety rozbijamy oprószamy pieprzem zielonym
Roladki na zielono
posypujemy przyprawą rozkładamy ser topiony
Roladki na zielono
układamy pokrojone ugotowane brokuły oraz posypujemy dymką
Roladki na zielono
robimy panierkę obtaczamy roladki smażymy