Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pulpety z dorsza po amerykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z frytkami, polane ketchupem lub innym zimnym sosem.

Pulpety z dorsza po amerykańsku

Składniki:

Pulpety z dorsza po amerykańsku

 

  • 50 dag filetów z dorsz bez skóry,
  • 60 dag ugotowanych ziemniaków,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 jajka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • Tłuszcz do głębokiego smażenia.

Sposób przygotowania:

Pulpety z dorsza po amerykańsku
Filety umyć i osuszyć. Zmielić wraz z ziemniakami w maszynce do mięsa. Wymieszać ze stopionym masłem i roztrzepanymi jajkami. Wyrobić na gładką masę. Z masy formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.