Sposób przygotowania:
Pulpety z płatkami pomidorów i szczypiorem w sosie
Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką i pieprzem oraz płatkami pomidorów i szczypiorek, dodajemy kaszę mannę i mieszamy całość do połączenia się smaków. DO miseczki wsypujemy mąkę i bułkę tartą, mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy pulpety które obtaczamy w przygotowanej panierce. Pomidory obieramy ze skórki, blendujemy. Do szerokiego rondla wlewamy lekki bulion warzywny, dodajemy pomidory i zagotowujemy, wkładamy pulpety, dodajemy marcheweczki i doprawiamy solą - gotujemy około 15 minut. Następnie w niewielkiej ilości wody rozrabiamy mąkę, zalewamy sos, mieszamy.
Doprawiamy płatkami pomidorów i szczypiorkiem, papryką oraz pieprzem, zagotowujemy. Smacznego.
Z masy mięsnej formujemy pulpety które obtaczamy w przygotowanej panierce. Pomidory obieramy ze skórki, blendujemy. Do szerokiego rondla wlewamy lekki bulion warzywny, dodajemy pomidory i zagotowujemy, wkładamy pulpety, dodajemy marcheweczki i doprawiamy solą - gotujemy około 15 minut. Następnie w niewielkiej ilości wody rozrabiamy mąkę, zalewamy sos, mieszamy.
Doprawiamy płatkami pomidorów i szczypiorkiem, papryką oraz pieprzem, zagotowujemy. Smacznego.
zbysiowa