bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli.

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

Składniki:

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli

 

  • kg miesa mielonego wp-woł
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyzeczka sosu sojowego
  • łyzka keczupu
  • jajko
  • 2 łyzki gęstej śmietany
  • bułka tarta ok 4 łyzek
  • pieprz do smaku
  • mozzarella
  • bazylia suszona
  • oregano
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sos:
  • puszka pomidorów krojonych
  • 250ml passaty pomidorowej
  • oregano
  • cebula
  • ząbek czonsku
  • bazylia suzozna
  • bazylia swieza kilka listków
  • pieprz
  • łyzeczka cukru
  • jelsi została nam mozzarella to ją dokładamy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z nadzieniem z mozzarelli
Cebule i czosnek drobno posiekać. Mieso wymieszac z nimi, dodać jajko, keczup, śmeitane, bułke tarta, zioła, sos sojowy, pieprz. Mozzarele pokroic na kostke mniejsza tak by kawałek zmiescil sie w pulpecie. Z miesa uformowac pulpety ale do kazdego wkladac do srodka kawalek sera. Rozgrzac olej i obsmażyc pulpety. Wyjac. Na oliwie przesmazyc drobno posiekana cebule i czosnek, dodac pomidory i passate. dodac zioła, pieprz i cukier. Do sosu przelozyc pulpety i dusic razem kilka minut. Do sosu wrzucic pozostale kawałki mozzarelli. Podac z makaronem. U nas penne sojowe.