Sposób przygotowania:
Pulpety z sosem pomidorowym
Mięso łączymy z przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Mieszamy. Formujemy kulki wielkości mandarynki. Podsmażamy z każdej strony. Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa podsmażamy na łyżce oleju. Zalewamy bulionem i chwilę dusimy, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i chwilkę dusimy, dodajemy pulpety i dusimy ok 20 minut. Podajemy z dowolnymi składnikami. Smacznego
Warzywa podsmażamy na łyżce oleju. Zalewamy bulionem i chwilę dusimy, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i chwilkę dusimy, dodajemy pulpety i dusimy ok 20 minut. Podajemy z dowolnymi składnikami. Smacznego
zbysiowa
gosiapiotrek23
Potwierdzam ;)