Sposób przygotowania:
Pulpety z sosem na razowych wstążkach
Mięso przekładam do miski, wbijam 2 jajka i dodaję przyprawy, wyrabiam masę ręką, jeśli jest zbyt luźna dodaję skrobię kukurydzianą.
W garnku zagotowuję wodę z dodatkiem suszonej mielonej włoszczyzny i solą ( wg gustu) Lepiej solić mniej, a przyprawić sos na końcu. Z masy mięsnej formuję pulpeciki i przekładam łyżką na wrzątek, gotuję na małym gazie 15 -20 minut od zagotowania.
Kiedy pulpety się gotują wstawiam wodę na makaron, gotuję go wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzam i wykładam na talerze.
Ugotowane pulpety wyciągam, dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam dokładnie i zagęszczam sos skrobią wymieszaną ze śmietaną. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem mielonym.
Na makaron wykładam pulpety , całość polewam sosem.
W garnku zagotowuję wodę z dodatkiem suszonej mielonej włoszczyzny i solą ( wg gustu) Lepiej solić mniej, a przyprawić sos na końcu. Z masy mięsnej formuję pulpeciki i przekładam łyżką na wrzątek, gotuję na małym gazie 15 -20 minut od zagotowania.
Kiedy pulpety się gotują wstawiam wodę na makaron, gotuję go wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzam i wykładam na talerze.
Ugotowane pulpety wyciągam, dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam dokładnie i zagęszczam sos skrobią wymieszaną ze śmietaną. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem mielonym.
Na makaron wykładam pulpety , całość polewam sosem.