jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pure de batats com macas

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To puree to ciekawy dodatek do pikantnie przyrządzonych mięs.

Pure de batats com macas

Składniki:

Pure de batats com macas

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pure de batats com macas
To zaskakujące samkiem puree ziemniaczane świetnie komponuje się z pikantnie przyrządzonymi mięsami. Sposób wykonania jest bardzo prosty. Oddzielnie gotujemy obrane ziemniaki i obrane jabłka. Przepuszczamy je przez praskę i łączymy z masłem. Mieszamy na jednolitą gładką masę. Dopraw szczyptą soli. W trakcie przecierania i mieszania puree może trochę przestygnąć, dlatego przed podaniem podgrzewamy je jeszcze. Podajemy to puree do pikantnie przyrządzonych mięs. Ja