MIÓD

MIÓD

Kucharz
[Przepisów: 17]

Purée z awokado i pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miód może być wspaniałym uzupełnieniem purée z awokado i pomarańczami.

Purée z awokado i pomarańczami

Składniki:

Purée z awokado i pomarańczami

 

 

Sposób przygotowania:

Purée z awokado i pomarańczami

4 pomarańcze filetować, 1 pomarańczę wycisnąć. Awokado podzielić na połówki, wyjąć pestkę i miąższ rozetrzeć widelcem. Miąższ z awokado zmiksować razem z sokiem pomarańczowym, miodem, cukrem waniliowym. Filety pomarańczowe rozłożyć na czterech talerzach, polać purée z awokado, posypać orzechami lub pistacjami. Przepis pochodzi z książki "Miód. Odżywia, leczy, pielęgnuje."


Tagi:

pure awokado