WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Puree z pasternaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pure z korzenia pasternaka. Bardzo zdrowe i smaczne. Do tego bardzo szybkie do zrobienia. Idealne jako dodatek do obiadu.

Puree z pasternaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree z pasternaka

 

  • 1 bardzo duży korzeń pasternaka ok. 300-400g
  • Bulion drobiowy ok. 1-1,5 szklanki
  • 1 łyżeczka masła
  • Sól, pieprz do smaku
  • Koperek do posypania

Sposób przygotowania:

Puree z pasternaka

ETAP 1:

Pasternak umyć i obrać. Odciąć końcówki. Pokroić go w kostkę i przełożyć do garnka. Zalać bulionem drobiowym lub warzywnym. Gotować ok kilkunastu minut aż będzie miękki. Odcedzić.

Ugotowany pasternak zblendować na jednolitą masę. Następnie dodać masło.

Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Porcje pure wykładać na talerz i posypać posiekanym koperkiem.

Podawać jako dodatek do obiadu.

Pure z pasternaka
Masło i przyprawy dodane do zblendowanego pasternaku
Pure z pasternaka
Ugotowany pasternak zblendowany na jednolitą masę
Pure z pasternaka
Pasternak po ugotowaniu i odcedzeniu z wywaru
Pure z pasternaka
Pokrojony w kostkę pasternak zalany bulionem