Sposób przygotowania:
Puree selerowe z bazylią i palonym masłem
Ziemniak i seler obrałam, pokroiłam w kostkę. W rondlu rozgrzałam mleko, wrzuciłam warzywa i uzupełniłam wodą, żeby warzywa były prawie całe pokryte. Gotowałam na małym ogniu, aż zmiękły, pod koniec gotowania posoliłam, a następnie zblendowałam na gładkie pure.
Pure doprawiłam pieprzem i gałką, wsypałam bazylię i krótko zmiksowałam. Masło roztopiłam, dalej podgrzewałam, aż zaczęło się palić i zmieniło kolor na brązowy. Masłem polałam puree.
Puree można podawać z pieczoną rybą lub kurczakiem, albo jako samodzielne danie.
Smacznego!
Pure doprawiłam pieprzem i gałką, wsypałam bazylię i krótko zmiksowałam. Masło roztopiłam, dalej podgrzewałam, aż zaczęło się palić i zmieniło kolor na brązowy. Masłem polałam puree.
Puree można podawać z pieczoną rybą lub kurczakiem, albo jako samodzielne danie.
Smacznego!