BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Puree z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To był mój ulubiony dodatek do obiadu w dzieciństwie. Teraz też często je robię, najlepiej smakują z mielonym kotletem .

Puree z buraczków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Puree z buraczków

 

Sposób przygotowania:

Puree z buraczków
Buraki dokładnie myje, większe przecinam na pól i gotuję do miękkości w wodzie. Następnie studze i obieram. Miksuję w blenderze, można zetrzeć na drobnych oczkach. Cebule drobno siekam i podsmażam n apatelni. Dodaję do buraczków. Doprawiam solą i pieprzem do smaku i podgrzewam. Na koniec dodaje łyżkę śmietany.
Puree z buraczków
do buraków dodaję cebulkę, doprawiam i podgrzewam

Tagi:

buraki