Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Puree z Kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kalafior smakuje nie tylko panierowany - puree jest świetnym dodatkiem do mięs i ziemniaków.

Puree z Kalafiora Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree z Kalafiora

 

 

Sposób przygotowania:

Puree z Kalafiora
► Kalafior podzielić na różyczki, oczyścić, opłukać i umieścić w garnku, zalać wodą, po zagotowaniu posolić, gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kalafior będzie miękki. ► Miękki kalafior wyjąć łyżką cedzakową, odcedzić, ugniesć, dodać quark, kwaśną i słotką, śmietanę, ( nie za dużo, żeby puree nie było za rzadkie ) przyprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i na sam koniec domieszać trochę drobno posiekanego umytego koperku. ► Kalafior puree można podać jako dodatek do obiadu lub zamiast ziemniaków.
Puree z Kalafiora
Kalafior umieścić w garnku - zalać wodą - posolić i gotować aż będzie miękki.
Puree z Kalafiora
Kalafior podzielić na nieduże różyczki - oczyścić i dokładnie umyć.