sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Puree z kalafiora wg sylwiosława

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie pasuje do mięs i sałatek.

Puree z kalafiora wg sylwiosława

Składniki:

Puree z kalafiora wg sylwiosława

 

 

Sposób przygotowania:

Puree z kalafiora wg sylwiosława
Świetnie pasuje do mięs i sałatek.Kalafiora myjemy, czyścimy, dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż kalafior będzie miękki. Ugotowanego kalafiora odcedzamy i ugniatamy na gładką masę, dodajemy kwaśną i słodką, śmietanę. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Na sam koniec dodajemy drobno posiekanego koperku. Smacznego

Tagi:

kalafior