pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Puree z koperkiem i pestkami chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zamiast tradycyjnie ugotowanego ziemniaka do obiadu

Puree z koperkiem i pestkami chili Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree z koperkiem i pestkami chili

 

Sposób przygotowania:

Puree z koperkiem i pestkami chili
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Dokładnie rozdrabniamy tłuczkiem. Dodajemy masło, suszone lub marynowane pestki chili i dokładnie mieszamy. Następnie również mieszając stopniowo dolewamy mleka. Ziemniaki powinny utworzyć z mlekiem jednolita masę. Wsypujemy koperek jeszcze posiekany koperek i ewentualnie uzupełniamy sól. Jeszcze raz mieszamy i gotowe. Smacznego.
Puree z koperkiem i pestkami chili
Ziemniaki gotujemy tradycyjnie w lekko osolonej wodzie
Puree z koperkiem i pestkami chili
Ugotowane miażdzymy tłuczkiem i dodajwmy masło wraz z pestkami
Puree z koperkiem i pestkami chili
Masę ziemniaczaną zalewamy mlekiem i mieszamy aby powstała jednolita masa
Puree z koperkiem i pestkami chili
Na koniec dodajemy koperek, ewentualnie sól do smaku i mieszamy ostatni raz