iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Stek z udźca na puree z salsą z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Obiad na dziś stek z udźca wołowego , podany na puree z dodatkiem czosnku do tego słodko- ostra salsa z mango.

Stek z udźca na puree z salsą z mango

Składniki:

Stek z udźca na puree z salsą z mango

 

  • 2 steki z udźca wołowego

 

 

 

  • sos chilli słodki

 

  • prażona cebula 2 łyżki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Stek z udźca na puree z salsą z mango
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy masło , mleko i bardzo dobrze dusimy. Solimy do smaku.

Dodajemy wyciśnięty czosnek, mieszamy odstawiamy. Stek z udźca grillujemy z obu stron. Solimy na samym końcu.

Mango obieramy i kroimy w kosteczkę mieszamy z sosem chilli słodkim. Nakładamy puree wykładamy stek. Na niego nakładamy zimną salsę.

Całość posypujemy prażona cebulą.