Puree z suchego grochu lub fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam....

Puree z suchego grochu lub fasoli

Składniki:

Puree z suchego grochu lub fasoli

 

  • 300 g suchego grochu lub fasoli
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • skwarki ze słoniny

 

Sposób przygotowania:

Puree z suchego grochu lub fasoli
Groch lub fasolę opłukać, odstawić na 10 godzin, odcedzić, zalać świeżą wodą, osolić i gotować 2 godziny. Ugotowany groch lub fasolę odcedzić. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, zmiksować z grochem lub fasolą i przetrzeć przez sito. Puree doprawić, okrasić skwarkami i podawać do golonki, szynki lub boczku.

Tagi:

fasola groch