nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Puree ziemniaczane z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie zajmuje dużo więcej czasu niż normalne puree, a naprawdę smak zaskakuje, warto spróbować

Puree ziemniaczane z chrzanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puree ziemniaczane z chrzanem

 

  • Składniki na 4 duże porcje bądź 6 mniejszych:
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 czubate łyżeczki chrzanu
  • 4 czubate łyżeczki śmietany 12%
  • łyżka masła
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z chrzanem
Ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy. Kroimy na cztery części, większe na sześć. Do gotującej wody dodajemy 2 łyżki soli i wrzucamy ziemniaki. Gotujemy przez około 15 minut. Odcedzamy ziemniaki, dodajemy chrzan, śmietaną oraz masło i miksujemy blenedrem aż powstanie puree. Naprwdę pyszne! Smacznego.
Puree ziemniaczane z chrzanem
Obrane i pokrojone ziemniaki wrzucamy do gotującej wody
Puree ziemniaczane z chrzanem
Dodajemy śmietanę, masło i chrzan
Puree ziemniaczane z chrzanem
Miksujemy blenderem na gładką masę

Tagi:

ziemniaki