ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Puree ziemniaczano-selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bogatsza wersja zwykłych ziemniaków.

Puree ziemniaczano-selerowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree ziemniaczano-selerowe

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano-selerowe
Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy obrane ziemniaki i seler. Gotujemy do miękkości. Gdy będą gotowe, odcedzamy, i dodajemy masło, koperek, czosnek niedzwiedzi, jogurt grecki. Całość dokładnie ugniatamy na jednolite puree i mieszamy. Porcję przygotowanego puree rozkładamy na talerze i podajemy z ulubionym mięsem innym dodatkiem. Smacznego :)
Puree ziemniaczano-selerowe
Dodajemy masło jogurt czosnek oraz koperek
Puree ziemniaczano-selerowe
ziemniaczki z selerem dokładnie ugniatamy