Sposób przygotowania:
Puszysta babka
Wodę i olej wymieszać z cukrem, a następnie ubić w trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać na najwyższych obrotach.
Zmniejszyć obroty robota do minimum i dodać przesiana mąkę wymieszana z 2 łyżeczkami proszku, delikatnie wymieszać na jednolite ciasto i bardzo ostrożnie wymieszać na koniec z pianą z białek.
Formę do wypieku babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej połowę ciasta, a do drugiej części dodać sypką kawę i pozostały proszek do pieczenia po wymieszaniu wyłożyć na jasne ciasto.
Piekarnik nagrzać do 160 st i piec babkę około 1 godziny moja forma jest wysoka i dlatego babka piekła się 70 minut po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Zmniejszyć obroty robota do minimum i dodać przesiana mąkę wymieszana z 2 łyżeczkami proszku, delikatnie wymieszać na jednolite ciasto i bardzo ostrożnie wymieszać na koniec z pianą z białek.
Formę do wypieku babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej połowę ciasta, a do drugiej części dodać sypką kawę i pozostały proszek do pieczenia po wymieszaniu wyłożyć na jasne ciasto.
Piekarnik nagrzać do 160 st i piec babkę około 1 godziny moja forma jest wysoka i dlatego babka piekła się 70 minut po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.