Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Puszyste ciasto Wiśniowe Cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i pyszne ciasto z kawy cappuccino, które robi się szybko, ciasto jest bez masy w sam raz na ciepłe dni lata.

Puszyste ciasto Wiśniowe Cappuccino

Składniki:

Puszyste ciasto Wiśniowe Cappuccino

 

Sposób przygotowania:

Puszyste ciasto Wiśniowe Cappuccino

ETAP 1:

Puszyste ciasto Wiśniowe Cappuccino

1. Margarynę miksujemy z cukrem powoli dodajemy jajka.

2. Mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo łączymy z masą jajeczną, miksujemy.

3. Następnie ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę rozpuszczalną, do trzeciej cappuccino.

ETAP 2:

Puszyste ciasto Wiśniowe Cappuccino

4. Nakładamy łyżką na przemian do formy typu kek sówka, utykając dowolnie wiśnie.

5. Pieczemy w piekarniku 40 minut w 180°C

ETAP 3:

6. Babka gotowa.

7. Smacznego.