gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Strucla drożdżowa z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciasto drożdżowe z truskawkami. Idealnie do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.

Strucla drożdżowa z truskawkami  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Strucla drożdżowa z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Strucla drożdżowa z truskawkami
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Dokładnie mieszamy. 

Odstawiamy na 10 minut.

Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1, 5godziny.

Truskawki dzielimy na mniejsze części. 

Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy truskawki i zwijamy rulony.

Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta.

Rulony układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. 

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.

Upieczone posypujemy pudrem. 



Smacznego ;)
Strucla drożdżowa z truskawkami
Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1, 5godziny.
Strucla drożdżowa z truskawkami
Truskawki dzielimy na mniejsze części. Wykładamy truskawki i zwijamy rulony.
Strucla drożdżowa z truskawkami
Rulony układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.