Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane z wiśniami
Warstwa wiśniowa: Wiśnie smażymy w garnku. Gdy będą już dość rozpadnięte dajemy cukier do smaku i wsypujemy galaretki. Mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy.
Masa budyniowa: W pół szklanki mleka rozpuszczamy obydwie mąki. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy w garnku z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając ciągle aby zgęstniał krem. Studzimy.
Margarynę ucieramy i miksujemy z zimnym budyniem.
Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem, do utartej dodawać po jednym jajku i ucierać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 placki w foremce 25/36 jeden około 20 minut, w 180 stopniach.
Przełożenie: Ciasto- wiśnie, gdy będą tężeć- ciasto- krem- ciasto- polewa
Masa budyniowa: W pół szklanki mleka rozpuszczamy obydwie mąki. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy w garnku z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając ciągle aby zgęstniał krem. Studzimy.
Margarynę ucieramy i miksujemy z zimnym budyniem.
Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem, do utartej dodawać po jednym jajku i ucierać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 placki w foremce 25/36 jeden około 20 minut, w 180 stopniach.
Przełożenie: Ciasto- wiśnie, gdy będą tężeć- ciasto- krem- ciasto- polewa