Sposób przygotowania:
Puszyste rurki
Mąkę wsypać do miski wraz ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać margarynę, cukier, śmietanę ,rozmącone jajka oraz ekstrakt waniliowy. Ciasto dokładnie zagnieść i wstawić do lodówki na godzinkę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować i powykrajać paseczki. Nawijać na rurki. Rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Piec ok15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i wyjąć z foremek. Masa: Galaretkę rozrobić w 3/4 szklanki wody i pozostawić do stężenia. Mleko wlać do miseczki i zmiksować śnieżkę na puszystą masę. Tężejącą galaretkę przelać do śnieżki i wymieszać. Masą napełnić rurki przez worek cukierniczy. Wstwić do lodówki aby masa stężała. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej .Udekorować końce rurek i posypać cukrem pudrem. Ponownie wstawić do lodówki.